Uniek HaFaBra-concert met drie orkesten uit de regio

Print Friendly, PDF & Email

Op zaterdag 5 maart vindt er in Hoeven een uniek concert plaats met optredens van drie verschillende orkesten uit West Brabant: Harmonie Concordia uit Breda (HA), Fanfare St. Caecilia uit Hoeven (FA) en Brassband Ulicoten (BRA).

Uitwisselingsconcert Hoeven Ulicoten Ginneken

Het concert vindt plaats vanaf 19.30 uur in buurthuis Het Kompas aan de Bovenstraat in Hoeven. Drie verschillende orkesten betekent veel variatie en voor ieder wat wils! Het is de perfecte gelegenheid om de verschillen in klankkleuren, instrumentatie en repertoire tussen de diverse muziekgroepen te ontdekken.

De fanfare van Hoeven zal het programma starten en speelt zes muziekstukken, o.a. Une Belle Histoire, Kyteman’s Sorry en een medley van filmmuziek uit Frozen. Het is trouwens het eerste concert van Fanfare St. Caecilia onder leiding van Caspar Versluis, die in januari 2016 is begonnen als dirigent van dit orkest.

Vervolgens is het de beurt aan Brassband Ulicoten, o.l.v. dirigent Wim Sas. Dit orkest bestaat uit 28 muzikanten, waarvan er 25 een koperen blaasinstrument bespelen en 3 slagwerkers zorgen voor de percussie. De brassband speelt eveneens zes nummers, waaronder Lord Tullamore, The Olympic Spirit en Music.

Als laatste speelt Harmonie Concordia uit Breda, o.l.v. Dick Hesselink. Ze brengen een programma van vijf muziekstukken ten gehore, waaronder vier delen uit Gullivers Travels, Stars and Stripes Forever en de Bredase Mars als afsluiter.

Het belooft een gezellige en muzikale avond te worden die u zeker niet mag missen! Iedereen die wil komen luisteren is van harte welkom en de entree is gratis.