Orkest

 

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba's, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon, een dwarsfluit en percussie. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

 

Naast het grote orkest is er ook het 'na-de-pauze'-orkest, waarin de ± 30 ervaren muzikanten uit het grote orkest wat meer worden uitgedaagd. De muziekstukken hebben een hogere moeilijkheidsgraad, zodat iedere muzikant voldoende uitdaging heeft binnen het fanfarekorps. 

 

    

 

Beide orkesten staan sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen spelen beide orkesten op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (bijv. Hoevense Fietsvierdaagse en Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten. 

 

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

  • Grote orkest: 20.00 uur – 21.15 uur
  • Gevorderde orkest: 21.30 uur – 22.15 uur