Fanfare St. Caecilia Hoeven

____________________________________________________________________________________________

Effect van corona op St.Caecilia

Initiatief van Fanfare.
Onze repetities zijn al een aantal keer niet doorgegaan vanwege het corona virus.
Omdat er nog onzekerheid is over de overheidsmaatregelen voor de komende tijd willen we WhatsApp groepen op gaan zetten om samen toch met muziek bezig te zijn.
In elke WhatsApp groep zal Caspar uitleg geven over een deel van een muziekstuk via een videofragmentje. Wanneer je als lid hierover vragen hebt kan je een bericht terug sturen. We willen ook aanmoedigen dat leden een filmpje terugsturen. Hier kan Caspar feedback op geven. Ook van elkaar kunnen we ook veel leren. Het zal nog zoeken zijn hoe alles gaat lopen.
Het gaat om de volgende groepen:
Bugels, Trompetten, Trombones + Hoorns, Baritons + Euphoniums, Saxen, Bassen+Drum.
Voor elke groep is iemand benaderd om het initiatief te nemen als groepsbeheerder; je wordt benaderd door diegene.
Wanneer het eenmaal goed loopt willen we proberen om een nummer rond te sturen met meespeel track waarop we actief om opnames gaan vragen. Deze willen we dan onder elkaar gaan monteren. Ook kunnen we dan net zoals op een repetitie van elkaar leren. Leden zijn natuurlijk niet verplicht om iets te sturen, maar ik verwacht dat als er een paar personen iets sturen de drempel lager zal worden. Het is niet de bedoeling de WhatsApp groepen te vullen met onzin.
Wij zijn benieuwd hoe dit gaat lopen, en hopen dat mensen op deze manier toch weer plezier kunnen beleven aan muziek maken.

Er is in een aparte mail van Lydia gevraagd of de mensen die zin hebben de Taptoe kunnen spelen op 4 mei, vanuit de eigen tuin / raam. Opgeven kan bij Lydia.
___________________________________________________________________

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het jeugdorkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis