Fanfare St. Caecilia Hoeven

Met 2 meter tussenruimte en de halve opkomst, maar best lekker op te staren (16 juni20).

Fanfare update nr 1;  13 jan 2021.

Nog de beste wensen voor 2021, dat het een mooi jaar mag worden!

De repetities mogen helaas pas op z’n vroegst 9 februari starten. Toch zijn we actief bezig om te kijken wat er wel mag en hoe we toch lekker onze hobby kunnen uitoefenen. Met plezier muziek maken vinden we natuurlijk belangrijk.

Daarom willen we het volgende organiseren; we hopen dat jullie hier met goede zin aan deelnemen (wij staan ook open voor andere goede ideeën).

1   We (fanfare + Happy Notes) gaan meedoen met een online kapellenfestival wat met carnaval georganiseerd zal worden door Muziekcentrum van Gorp. Zie deze link voor meer info.  Hiervoor spelen we het nummer ‘Speul d’ok mee?’ in, en dingen we mee naar een mooie prijs. Alle bijdragen zijn welkom, ook foto’s, filmpjes, geluidsfragmenten en andere ludieke ideeën. Je hoeft zeker niet per se recht in beeld te gaan staan en mag ook meerdere stukjes sturen of iets insturen samen met iemand anders. Zie ook onderstaande suggesties.

2   Het lijkt ons leuk om nog eens te proberen ‘3-Days’ op te nemen. Deze kunnen we onder andere ter promotie gebruiken op de website. Ook blijft dit leuk om later terug te kijken.
Voor de partijen en clicktrack (meespeel versie) van de nummers kijk in je mailbox voor:
  • 3-Days
  • Speul d’ok mee
Je kunt deze het beste op je hoofdtelefoon afspelen tijdens het inspelen. De video opname kun je het beste maken met je telefoon. Bestanden kun je het best versturen via WhatsApp naar Lydia (0655140601) of Mark (0611953791). Voor hulp of vragen kan je hier ook terecht.

Het is belangrijk deze filmpjes op te sturen vóór 1 februari. We hopen op veel inzendingen, alles is welkom. Hiervan gaan we een leuke/mooie productie te maken.

Suggesties:
•Neem een partij die bij jou instrument past. Twijfel je of heb je hulp nodig dan mag je altijd een bericht sturen naar Caspar, Lydia of Mark.
•Neem een filmpje van jezelf op terwijl je het carnavalsliedje aan het spelen bent met de clicktrack (kan ook met 2 muzikanten).
•Vind je dat niet prettig neem dan dan een geluidsfragment op van jezelf en doe daar een ander leuk carnavalesk filmpje of foto bij van jezelf.
•Inspelen is niet gemakkelijk, maar we zijn geen beroepsorkest, dus een foutje is echt geen probleem.
•Een carnavalesk filmpje met meerdere mensen er op kan ook handig zijn om te gebruiken voor een totaal filmpje.
•Je mag ook foto’s of filmpje ergens in Hoeven maken.
•Voor het online kapellenfestival (dus het nummer ‘Speul d’ok mee?’), willen we misschien een tekst op het nummer bedenken. Heb je de melodie gehoord en een idee voor een leuke tekst? Mail of app daarover naar Lydia.
•Wie graag iets mee wil inzingen laat het even weten, dan kijken we wat er te combineren is

•Wil je echt niets inspelen (we hopen dat iedereen wel iets instuurt natuurlijk), laat het dan wel even weten en stuur een leuke carnavaleske foto of filmpje van jezelf.

Overige info:
Bij het Drum- en Mallet korps is Wil Veeke gestopt als dirigent. Het stokje wordt overgenomen door Djuri den Tuinder wanneer de repetities weer hervat (mogen) worden.

De meest actuele informatie is te vinden op deze website.
Check onze Instagram @muziekvereniginghoeven

Denk er ook aan om online bestellingen via Sponsorkliks (klik hier)  te laten lopen. Dit brengt zonder moeite extra financiën in onze clubkas. De meeste grote websites doen er aan mee. Zelfs je dagelijkse boodschappen kunnen bijdragen.

___________________________________________________________________

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het leerlingen orkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis