Fanfare St. Caecilia Hoeven

Met 2 meter tussenruimte en de halve opkomst, maar best lekker op te staren (16 juni20).

29 aug’20 – Beste leden van de Fanfare,

Zoals in de vorige fanfare update aangegeven, zijn we bezig om dit najaar een optreden te organiseren. Het is met de corona maatregels lastig om naast de fanfare nog publiek in een ruimte te passen.

Omdat we het idee hebben dat iedereen graag wil optreden, zijn we aan het kijken om in de kerk (zondag 22 november ‘s ochtends, Caecilia mis) een optreden te geven waarbij we de fanfare in ensembles willen opsplitsen. Op deze manier kunnen alle leden muziek maken. Deze ensembles gaan dan uit elkaar zitten (op 1.5m onderlinge afstand).

Het is voor de muziekselectie belangrijk om te weten wie er zijn. We gaan ervan uit dat iedereen erbij is (het is vooralsnog de intentie dat iedereen speelt), maar controleer alstublieft uw agenda. Mocht je niet kunnen laat dit dan graag voor komende dinsdag weten via fanfare@muziekvereniginghoeven.nl .

Alvast bedankt en tot dinsdag!

Groeten,
Mark Ketelaar

Tijdens de repetities zal het onderstaande protocol gelden:

1.  Gebruik je gezonde verstand, kom niet bij verkoudheidsklachten!
2.  Maximaal 30 personen mogen binnen repeteren, daarom de splitsing. Deze regel is vervallen; meer personen zijn toegestaan.
3.  Bij de orkestopstelling wordt een vrije ruimte van 1,5 meter rond het midden van iedere stoel aangehouden.
4.  We moeten zorgen voor goede ventilatie van de ruimte.
5.  Condens uit je instrument moet worden opgevangen en mag niet op de grond. Neem zelf een bakje met tissues of een doekje mee! Je instrument niet leegblazen (niet sproeien), maar leeg laten druppelen op het doekje.
6.  Ruil geen instrumenten, accessoires en ander materiaal (ook geen bladmuziek).
7.  Buiten de repetitieruimte houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar. Dus ook bij het in- en uitpakken van het instrument en bij het binnenkomen en weggaan.
8.  Desinfecteer je handen bij binnenkomst van Het Kompas. Dit is duidelijk aangegeven bij de deur.
De meest actuele informatie is te vinden opdeze website.
Check ook onze nieuwe Instagram @muziekvereniginghoeven.
Hartelijke groeten, Mark.
___________________________________________________________________

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het leerlingen orkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis