Fanfare St. Caecilia Hoeven

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het jeugdorkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis