Fanfare St. Caecilia Hoeven

Met 2 meter tussenruimte en de halve opkomst, maar best lekker op te staren (16 juni20).

Fanfare update nr 3;  14 maart 2021.

De voorspellingen voor komende zomer zijn gunstig. Het lijkt erop dat we onze activiteiten over enige tijd weer op mogen gaan pakken. Hoe en wanneer is nu echter nog onduidelijk.

We zijn vooruitlopend hierop al wel plannen aan het maken. De volgende activiteiten willen we organiseren; hopelijk kan het doorgaan en kun je erbij zijn.

Koningsdag, 27 april, ‘s ochtends vroeg:
Op 27 april willen we met een aantal trompettisten de reveille spelen. Als je aangeeft mee te willen doen; graag! Stuur dan een berichtje naar fanfare@muziekvereniginghoeven.nl.

Dodenherdenking 4 mei, 20.00u:
Vorig jaar hebben we op 4 mei om 20.00u de taptoe gespeeld op verschillende plekken in Hoeven. Dit is zo goed bevallen dat we dit komend jaar weer willen doen. Mogelijk spelen we binnen de dan geldende regels het Wilhelmus bij Bovendonk. Houd deze datum dus vrij.

Zondagochtend 6 juni:
Als het mogelijk is willen we samen met de fanfare van Oud-Gastel een uitwisselingsconcert (koffieconcert) houden.

Vrijdagavond 26 juni:
Het is nog niet duidelijk of de wandel4daagse in Hoeven door kan gaan. We houden deze optie daarom nog steeds open.

Zondag 11 juli: Concert Bovendonk.
Eind van de ochtend willen we op deze dag een concertje houden buiten bij Bovendonk. Later meer hierover.

Opname 3-Days
Enige tijd terug was er gevraagd om een opname in te sturen van het carnavalsnummer ‘Speul d’ok mee’ en 3-Days. Ondertussen is er een mooi clipje van het carnavalsnummer gemaakt. Je hebt het vast al wel gezien; zie hier nog eens de link.

We zouden graag nog wat opnamen hebben van 3-Days om ook hier iets leuks van te maken. Wil je hier nog aan meedoen? Je kunt deze het beste op je hoofdtelefoon afspelen tijdens het inspelen. De video opname kun je het beste maken met je telefoon. Bestanden kun je het best versturen via WhatsApp naar Lydia  of Mark. Voor hulp of vragen kan je hier ook terecht.

De partijen en clicktrack (meespeel versie) kan je downloaden (kijk in je mail).
Twijfel je of heb je hulp nodig dan mag je altijd een bericht sturen naar Caspar, Lydia of Mark.

Denk er ook aan om online bestellingen via Sponsorkliks (klik hier) te laten lopen. Dit brengt zonder moeite extra financiën in onze clubkas. De meeste grote websites doen er aan mee. Zelfs je dagelijkse boodschappen kunnen bijdragen.

___________________________________________________________________

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het leerlingen orkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis