Fanfare St. Caecilia Hoeven

Met 2 meter tussenruimte en de halve opkomst, maar best lekker op te staren (16 juni20).

Fanfare update nr 22;  20 nov 2020.

Komende 3 weken gaan we toewerken naar een klein concertje op 15 december, samen met de Happy Notes. Hiervan willen we een opname (of uitzending) maken waarvan we een kerstgroet kunnen maken.

We hebben besloten om komende 3 weken de fanfare (groot orkest) op te splitsen in 2 groepen:

– Koperblazers (iedereen behalve de saxofoons): Repeteren in het Kompas.
Print de muziek uit van beide koper ensembles.

– Saxofoons: Repeteren in de bibliotheek.

De Happy Notes repeteren wel compleet in het Kompas.

Er zijn enkele mensen die aangegeven hebben niet mee te spelen, dus deze zijn niet ingedeeld.
Mocht je nog wel mee willen doen, of niet aanwezig kunnen zijn, dan horen wij dat graag.
We hebben maar enkele repetities, dus we hebben niet al te moeilijke muziek gekozen.
Het is het leukst wanneer iedereen gewoon lekker mee kan spelen.

Tijdens de repetities zal het onderstaande protocol gelden, alvast bedankt voor het volgen hiervan:
1.  Gebruik je gezonde verstand: kom niet bij verkoudheidsklachten en houd je aan de geldende richtlijnen van het RIVM.
2.  Maximaal 30 personen mogen binnen repeteren, daarom de verplichte aanmelding.
3.  Bij de orkestopstelling wordt een vrije ruimte van 1.5 meter rond het midden van iedere stoel aangehouden.
4.  We moeten zorgen voor goede ventilatie van de ruimte.
5.  Condens uit je instrument moet worden opgevangen en mag niet op de grond. Neem zelf een bakje met tissues of een doekje mee! Je instrument niet leegblazen (niet sproeien), maar leeg laten druppelen op het doekje.
6.  Ruil geen instrumenten, accessoires en ander materiaal (ook geen bladmuziek).
7.  Binnen én buiten de repetitieruimte houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar. Dus ook bij het in- en uitpakken van het instrument en bij het binnenkomen en weggaan.
8.  Desinfecteer je handen bij binnenkomst van Het Kompas. Dit is duidelijk aangegeven bij de deur.
9. NIEUW: Bij binnenkomen / weggaan wordt er van je verwacht dat je een mondmasker op zet.

Overige info:
De meest actuele informatie is te vinden op deze website  www.muziekvereniginghoeven.nl .

Check onze Instagram @muziekvereniginghoeven

Denk er ook aan om online bestellingen via Sponsorkliks (klik hier) te laten lopen. Dit brengt zonder moeite extra financiën in onze clubkas. De meeste grote websites doen er aan mee. Zelfs je dagelijkse boodschappen kunnen bijdragen.

___________________________________________________________________

De fanfare is opgericht in 1905 en daarmee het oudste onderdeel van onze muziekvereniging. De fanfare bestaat uit twee orkesten op verschillende niveaus. Het grote orkest waarin gevorderde muzikanten spelen en het leerlingen orkest, de HappyNotes, waarin we beginnende muzikanten de ruimte bieden zich te ontwikkelen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Het Kompas in Hoeven:

• Happy Notes: 19.00 uur – 19.45 uur
  • Grote orkest: 20.00 uur – 22.15 uur

Orkest

Het grote orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven bestaat uit ± 50 muzikanten, zowel leerlingen als meer ervaren muzikanten. De grootste groep van het fanfareorkest wordt gevormd door de bugels. Net als iedere fanfare vormt deze groep een belangrijke basis van het orkest. Daarnaast bestaat het orkest uit trompetten, trombones, hoorns, baritons, euphoniums, bastuba’s, sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons, een baritonsaxofoon en het slagwerk. Het grote orkest speelt een veelzijdig repertoire van zowel moderne als meer klassieke muziekstukken. Daarnaast speelt dit orkest ook de marsen die tijdens straatoptredens te horen zijn.

Het orkest van Fanfare St. Caecilia Hoeven staat sinds januari 2016 onder leiding van dirigent Caspar Versluis. Door het jaar heen speelt het orkest op diverse uitwisselingsconcerten, op evenementen (zoals de Wandelvierdaagse) en tijdens officiële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Dodenherdenking op 4 mei en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast luistert de fanfare om het jaar de Caeciliamis in de Hoevense kerk op. Ook organiseert de fanfare elke twee jaar een groots theaterconcert, in samenwerking met professionele muzikanten.

Dirigenten
Het grote orkest staat onder leiding van Caspar Versluis. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een uiteraard geschikte dirigent voor ons orkest. We worden gemotiveerd door zijn uitspraken  waardoor we een goed niveau behalen en stukken spelen uit de 3e divisie.

Het jeugdorkest, HappyNotes, staat onder leiding van Lydia van Meer. Ze is al jaren actief bij de vereniging en uitermate geschikt voor het jeugdorkest. Zelf speelt ze onder andere bugel en trompet. Ze kan goed met kinderen omgaan en is erg gemotiveerd.

Lydia van Meer

Caspar Versluis