Nieuwe dirigent gezocht!
Solliciteren? Kijk hier: Vacature dirigent

Wil Veeke heeft aangegeven begin volgend jaar de functie van dirigent te willen verlaten. Wil blijft wel zelf spelen en lid van het DMK.

_________________________________________________________________________________________

Het Drum & Mallet Korps is een van de onderdelen van de muziekvereniging. Ze bestaat uit melodisch slagwerk en ritmisch slagwerk gespeeld door jongere en oudere leden van verschillende leeftijdsgroepen. Het is niet gek dat ‘Mallet’ verwerkt zit in de naam aangezien dat staat voor ‘hamer’ wat refereert naar de stokken die gebruikt worden om de instrumenten te bespelen, want het zijn alleen maar slagwerkinstrumenten.  Het DMK is regelmatig te zien bij onder andere de optochten in Hoeven of georganiseerde concerten. Dit jaar begonnen ze met het Frisse Start van het Jaar concert en de carnavalsoptocht in Hoeven.

Ze repeteren iedere maandag en donderdag. Op maandag van 19.15 tot 21.15 en op donderdag van 18.45uur en 20.00uur.  Deze repetitie dagen van het DMK zijn verdeeld in verschillende groepen en tijden. Je hebt de melodische groep, de groep van de jeugd, de groep van de tamboers en de Bas/Marc groep. De tijd op donderdag is opgesplitst in 18.45 tot 19.30 voor de jeugd en in 19.30 tot 20.00 voor de Bas/Marc groep. De tijd op maandag is opgesplitst in 19.15 tot 20.15 voor de melodische groep en in 20.15-21.15 voor de groep van de tamboers. Door de tijd en dagen op deze manier op de splitsen is het voor iedereen mogelijk op zijn eigen niveau te spelen, te ontwikkelen en te oefenen.

Dirigent

De dirigent van het DMK is Wil Veeke. Wil is een gemotiveerde man en heeft veel passie voor muziek wat goed aansluit bij onze leden van het DMK. Dit maakt Wil een uitermate geschikte dirigent voor onze mooie groep aan slagwerkers.