Alweer een uitmuntend resultaat voor Marc Jongenelen!

Print Friendly, PDF & Email

Hoeven – Afgelopen zaterdag was het dan weer zover: het solistenconcours voor slagwerk.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Brabantse bond van muziekverenigingen. Al een aantal jaren is Marc Jongenelen met zijn snaretrom een trouwe deelnemer. Marc Jongenelen is 18 jaar en is een jeugdige slagwerker van het Drum- en malletkorps van muziekvereniging St. Caecilia te Hoeven. Hij wordt getraind door Wil Veeke, die tevens de dirigent is van het Drum- en malletkorps. Elk jaar behalen ze samen fantastische resultaten tijdens de solistenconcoursen en kampioenschappen. En zo ook weer dit jaar!

Door de jaren heen is Marc gepromoveerd naar de hoogste divisie met zijn snaretrom. Dit keer speelde hij het nummer “Violent Explosion” van Henk Schellekens. Hij werd beoordeeld op meerdere muzikale aspecten door 2 juryleden. En deze juryleden complimenteerden hem op zijn ragfijne spel en prachtige roffels. De waardering vloeide verder uit de cijfers: alleen maar hele hoge punten met in totaal voor zijn optreden 89 punten. Marc staat ondertussen bekend om zijn fantastisch slagwerktechniek en zijn hoge punten, maar dat hij het nu weer waarmaakt in de hoogste divisie met deze punten is ongekend en fantastisch goed. Dit hoge puntenaantal betekent dus ook dat hij een directe uitnodiging heeft voor het Brabantse Kampioenschap op 18 mei in Berlicum en het Nederlandse kampioenschap op 22 juni in Heel.

Wij zijn enorm trots op deze kanjers en we wensen Marc en Wil veel succes tijdens de Brabantse en Nederlandse kampioenschappen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *