Dirigent DMK

Wil Veeke

wil_veeke

Begonnen als Tamboer in Jeugd- drumband Appollo Etten- Leur, waar ik vanaf m’n zevende jaar 11 jaar ongestemd slagwerk heb gespeeld. Vanaf mijn tiende jaar ook accordeon orgel en keyboard richting de amusementband voor dansavonden en partijen. Maar mijn grootste passie bleef slagwerk, vooral met de ontwikkeling van de melodische slagwerkinstrumenten. Ik ben me gaan oriënteren in het allround slagwerk gestemd en ongestemd. Daarnaast ben ik mijn diploma’s gaan halen op CVA muziekschool te Tilburg A t/m D voor het ongestemde en gestemde slagwerk en daarna heb ik nog een cursus hulpdirigent afgerond.

In 1999 heb ik twee jaar in een landelijk project slagwerk ensemble Percussion Society gespeeld om podiumconcerten te promoten in zijn algemeen, doelend op repertoire en concertinstrumentarium. Daarna heb ik in 2001op de hoge muziekschool Kreato Thorn te Limburg mijn diploma dirigent slagwerk ongestemd en gestemd behaald. Ik werk graag met alle soorten slagwerkinstrumenten welke in deze tijd een enorme ontwikkeling doormaken. Het ongestemde slagwerk behoort zeker niet op de achtergrond, het is juist de combinatie met melodisch slagwerk wat het zo veelzijdig maakt!

Verenigingen:

Drum- Malletkorps St. Caecilia Hoeven